Bare Bra-logo Meny
i

Arild Nyquist

Arild Nyquist

Arild Nyquist (født 6. mars 1937 i Oslo, død 21. desember 2004 i Asker) var en norsk forfatter, musiker, billedkunstner og sceneartist. Han begynte på Kunst- og håndverksskolen for å bli maler, men debuterte som forfatter i 1963 med romanen Ringer i et sommervann. Utdannet ved Statens Lærerskole i forming og fra 1968 til 1976 arbeidet han som formingslærer i Lofoten, hvor han hadde bodd siden 1963. Nyquist ble i 1994 nominert til Nordisk Råds litteraturpris for den selvbiografiske romanen

Priser

Mads Wiel Nygaards legat (1971)

Bibliografi

  • Ringer i et sommervann (roman) (1963)
  • Dexter & dodater (prosatekster) (1971)
  • Frakken tegner og forteller (prosalyrikk) (1971)
  • Nå er det jul igjen! og andre dikt (dikt) (1972)
  • Abel XIV (roman) (1973)
  • Blæsch og andre historier (fortellinger) (1974)
  • Eplehøst (1974)
  • Fra feriehuset September (dikt og prosatekster) (1975)
  • Barndom (selvbiografi) (1976)
  • R. Fortellinger for nordmenn (fortellinger) (1977)
  • Da onkel Krokodille og fetter Bamse dro til byen (barnebok) (1978)
  • Kollvikabrev (epistler) (1978)
  • Snekkerne kommer (billedbok) (1978)
  • Kelner! (dikt og tekster) (1979)
  • Eventyrhagen (dikt for barn) (1979)
  • Skalden Odvar og andre svingslag. (petiter og dikt) (1980)
  • Abborfiske i Norge (reiseroman) (1981)
  • I avisen (roman, illustrert av Finn Graff) (1981)
  • Tomme bord, og, leste den andre veien: Epleslang (visebok) (1982)
  • På Geilo, sa Tom (noveller) (1982)
  • Reisen til Drammen (1982)
  • Mil etter mil – Jostein Wilmann går i brudd (idrettsbiografi) (1982)
  • Flyvende fru Rosenkrantz (1983)
  • Mr. Balubers trompet (dikt og tekster) (1984)
  • Lille Per – og enda mer (barnebok) (1984)
  • Havet. Et dikt om livet og døden (dikt, illustrert av Bjørn Willy Mortensen) (1985)
  • Løp, Johan – vent! (roman) (1986)
  • Slemme Lars (1987)
  • Onkel Monokkel og trommeslageriet (barnebok, illustrert av Hans Normann Dahl) (1987)
  • Giacomettis forunderlige reise (roman) (1988)
  • God dag og adjø. Ord og bilder i hverandre (1988)
  • Barberstol & Tomater (1990)
  • Jeg heter Arild (illustrert av Tor Bomann-Larsen) (1990)
  • Bilder. Reiser (epistler og fortellinger) (1991)
  • Sorg er en pike (illustrert av Fam Ekman) (1991)
  • Tenk om! (illustrert av Finn Graff) (1992)
  • Kalender 1992. Tekst (ett dikt for hver måned) og illustrasjoner A. Nyquist (Eide Forlag 1992)
  • Nå er det jul igjen! – Tyve år etter (dikt) (1992)
  • Høst i august (dikt, prosadikt og viser) (1992)
  • Herr Blaas vakre verden (novelle, illustrert av Marek Woloszyn) (1993)
  • Ungdom (selvbiografi) (1993)
  • Mort (fortellinger) (1994)
  • Noen (dikt) (1994)
  • Om livet i Lofoten (tekster, fotografier av Kjell Olav Storvik) (1995)
  • Knapphuset (noveller) (1995)
  • ? Romanen Novellen (prosatekst) (1995)
  • Fra Lofoten til Cap Ferrat (epistler) (1996)
  • Så lenge det er ørret er det håp, Arild (dikt og fortellinger) (1997)
  • Gullens drøm om en øy (roman) (1997)
  • Arilds hus (dikt) (1998)
  • Ensom dronning og andre (dikt) (1999)
  • Sølvfiskene og andre eventyr (for voksne) (fortellinger) (2000)
  • Nøkken forteller (roman) (2001)
  • Krokodillesang (dikt) (2003)
  • Packsac (reisedagbok) (2007)

Hørespill (NRK, Radioteatret)

Ifølge Tilman Hartenstein i boka Det usynlige teatret: Radioteatrets historie 1926-2001, Oslo 2001, s. 210 var 'Dødens ABC kanskje den mest avantgardistiske produksjonen Radioteatret har laget.

Diskografi

  • Eventyrhagen (Octave, 1979)
  • Epleslang (Octave, 1980)
  • Tomme Bord (Octave, 1981)
  • Mr. Baluber (Octave, 1982)
  • Arild Nyquist og Familien Baluber på nye eventyr – Piker (Studio B, 1983)
  • Duo Karamba! (Studio B, 1983)
  • Greven i skogen (Limbo Musikkproduksjon, 1985)
  • Kalde øl & heite jenter (Tunsberg Grammofon, 1985)
  • Slemme Lars og noen andre (Tunsberg Grammofon, 1987)
  • Sol og regn (Tylden & Co., 1993)
  • I sans og samling (Tylden & Co., 1999)

 

Utgivelser

I Sang Og Samling

Arild NyquistI Sang Og Samling

Sjanger: VisepopBest.nr: GTACD8114Format: CDPris: kr. 139,-Bestill CD