Meny
i

Emma

Emma

Emma fra Mosjøen, født 1963, eller Berit Emma Forsmo som er hennes fulle navn. Hun har trallet og sunget fra hun var en neve stor, men debuterte på plate først 40 år gammel med CD’en ”Spend A Little Time”. Utgitt lokalt på Helgeland uten noen form for nasjonal distribusjon, ble denne platen raskt en lokal favoritt.

Tylden & Co. i Oslo hadde stor sans for Emma som artist, men påpekte samtidig det meningsløse i at hun sang på engelsk, mens hennes dialekt er en av de vakreste og mest melodiøse vi har her hjemme.  Emma gikk i tenkeboksen, og kom ut igjen med sitt første norskspråklige album i 2005 med den selvfølgelige tittel "Ho Emma". Albumet ble svært godt mottatt, og en av låtene, historien om motorsykkelgærne Wilma gikk sin seiersgang på lørdagsjukeboksen på NRK2, og ble den første og største hit'n fra albumet.

 

Nå er hun endelig her igjen med albumet "Den første dagen". Nå som sist er en låt svært godt igang med promoteringen: "Fotballgær'n skrulling" har blitt spilt på radio og vist på dansefot-jukeboksen i snart to år! Og produksjonen er nå som sist nennsomt og lekkert ivaretatt av Brønnøysunds store sønner, Taiwo og Kehinde Karlsen, lydbildet er luftig og med masse trøkk, uten på noe vis å være anmassende.

 

Albumet inneholder 12 nyskrevne låter, de aller fleste har hun skrevet selv og/eller i samarbeide med den nevnte produsentduoen Karlsen. Her finnes vakre, sarte låter som "Kjæresten" - en aldeles nydelig duett med ingen ringere enn Jørn Hoel, ettertenksomme "Første dagen(i resten av et liv)", nevnte fotballidiot-låt. Med andre ord et svært variert og innbydende album fra Mosjøens stjerne nummer en.

 

 

Utgivelser

Det e så lett

EmmaDet E Så Lett

Sjanger: PopBest.nr: NOGTA1192010Format: Singel
Den Første Dagen

EmmaDen Første Dagen

Sjanger: PopBest.nr: GTACD8409Format: CDBestill hos Skvis
Kjæresten

EmmaKjæresten

Sjanger: PopBest.nr: GTAS218Format: Singel
Ho Emma

EmmaHo Emma

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8271Format: CD