Meny
i

Geir & Stein

Geir & Stein

Geir og Stein startet sin musikalske karriere i The Shirrows i 1962. Dette var et band som regnes som noe av det mest legendariske og eksotiske rockebyen Trondheim har å by på fra popmusikkens gullalder på begynnelsen av 60-tallet. The Shirrows skapte ville tilstander og var det første bandet som for alvor brøt stilen som tradisjonelt ”striglet” gitarband og gikk over fra å være en ren instrumentalgruppe til en ny stil med langt hår og sang – sterkt inspirert av engelske band. Musikkskribente

Det er først og fremst musikken fra andre halvdel av 60-tallet Geir og Stein har prøvd å gjenskape stemningen til på denne plata. Den er ikke ment å fremstå som et strøkent, velprodusert album. Alle opptakene er gjort hjemme hos Geir og ingen eksterne krefter er trukket inn i produksjonen.

CD-en er utgitt i 50 eksemplarer, som ”Volume 1”, til jul i 2011, etter ønske fra familiene. De vil gjerne høre på det Geir og Stein holder på med i fritiden og dessuten er det jo moro for Geir og Stein å kunne dokumentere den musikken som var med på å forme dem i en viktig periode av deres liv.

Musikkskribenten Terje Nilsen har i de siste år utgitt flere bøker om trøndersk pop/rock. Han er i dag ansatt som rockhistoriker på Rockheim og sier:

”Fantastisk moro at Geir og Stein holder denne musikken i live. Jeg er imponert over det de presterer på disse opptakene og skulle de finne på å utgi dette som en kommersiell CD en gang er de velkommen til å holde releasekonserten sin på Rockheim.”

Utgivelser

Here it comes again

Geir & SteinHere It Comes Again

Sjanger: PopBest.nr: GTHCD 5018Format: CD
I Think of You

Geir & SteinI Think Of You

Sjanger: PopBest.nr: GTHCD5012Format: CD
High Noon

Geir & SteinHigh Noon

Sjanger: PopBest.nr: GTHCD5011Format: CD