Meny
i

Ole Ivars

Ole Ivars

Ole Ivars er Norges definitive danseband og i 2014 feiret de 50-års jubileum. Totalt har de gitt ut over 45 plater, fått en drøss med Spellemannspriser og har en hel horde av trofaste fans.

Bandet ble etablert da vokalist Ivar Grønsveen startet i bandet The Tainix. Ole Ødegård hadde begynt i bandet tidligere samme år, først som gitarist og nå som organist, og bandet bestemte seg for å endre navn til Ole Ivars etter fornavnene til de to nye framtredende medlemmer, på samme måte som svenske Sven-Ingvars.

Bandet fikk sitt gjennombrudd i 1968 med sangen «Regnets rytme». Sangen solgte etterhvert til gull, noe som på denne tida var meget uvanlig. Samme året fikk gruppa sølvplate for sin aller første LP. Det var det første albumet laget av et norsk band som solgte over 25 000 eksemplarer.[trenger referanse]

Vokalist Ivar Grønsveen døde 17. oktober 1973, men bandet bestemte seg for å fortsette med Lasse Johansen som ny vokalist. Midt på 70-tallet ble bandet kjent for et nytt publikum da de ble med som fast husorkester i TV-serien 12 rette som gikk på NRK.

I løpet av 70-tallet hadde bandet en rekke utskiftinger av medlemmer og i 1978 forlot også Ødegård, som var det siste gjenværende medlemmet, bandet sammen med blant andre vokalist Johansen og saksofonist Tor Egil Simensen. Allerede året etter startet de tre et nytt band under navnet Ole Ivars Veteranene mens Ole Ivars fortsatte med nytt mannskap. I en periode eksisterte de to bandene parallelt og konsertarrangører hadde ikke alltid kontroll på hvilket av de to bandene de hadde booket til spillejobb. Saksofonist Arne Willy Foss var dessuten medlem av begge bandene for en periode. I perioden med to parallelle band, ga Ole Ivars Veteranene ut albumet Venner av oss mens Ole Ivars ga ut Ole Ivars og Kvelden venter på oss. I 1982 ga bandet som da var Ole Ivars seg, og Ole Ivars Veteranene kunne endre navn til Ole Ivars.

I 1983 tok William Kristoffersen over som bassist. Kristoffersen er utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo og har siden han startet i bandet skrevet de aller fleste sangene til bandet. Blant de mest kjente sangene han står bak er «Nei, så tjukk du har blitt», «Jag trodde änglarna fanns», «En får væra som en er», «Kongen av campingplassen», «Kalle med fela», «Spellemannsblod», «Fem gule enker» og «Samefolkets land». Sistnevnte er skrevet sammen med Tore Halvorsen som tok over som vokalist i 1988. Kristoffersen har også vært administrativ leder fra han startet i bandet.

Ole Ivars har også gjort det bra på Norsktoppen. I perioden 1993–1994 lå sangen «Spellemannsblod» totalt 77 uker på listen, noe som lenge var rekord. Sangen gjorde det dessuten best på Norsktoppen begge disse årene, og kom på tredjeplass under kåringen av tidenes melodi på listen i 2003. De vant også i 1995 med,"Fem gule enker" jubileumssangen til deres 30 års jubileum. Denne hattricken på Norsktoppen har ingen andre artister klart. De vant tre år på rad med to sanger,"Spellemansblod" og "Fem gule enker", skrevet av bassisten i bandet, William Kristoffersen.. Under Spellemannprisen 1996 ble de den første til å vinne den nyopprettede kategorien danseband med albumet Dans på Skjermertopp. De har siden vært nominert totalt tolv ganger og mottatt syv Spellemannpriser i samme klasse. Den siste i 2011. I 1999 fikk de også den høythengende prisen, Årets spellemann som første og hittil eneste danseband.

I forbindelse med 40-årsjubileet i 2004 ble bandet hedret med albumet En annen dans hvor tyve norske toppartister i alle sjangre gjorde sin versjon av en Ole Ivars-låt. Under jubileumsfeiringen i Vikingskipet på Hamar var også en rekke av disse artistene med å hylle dem. Samme år spilte Ole Ivars for første gang konserter i Oslo Konserthus og i Olavshallen i Trondheim, også her med fulle hus. I tillegg skapte de historie ved å fylle Råholt Kirke tre ganger samme kveld til julekonsert dette året, noe som var gruppens aller første konsert i det kirkelige rom. I jubileumsåret mottok de også hele tre kulturpriser: Hedmarksprisen, Hedmark fylkeskommunes kulturpris og Gammleng-prisen, en riksdekkende pris gitt av Fond for utøvende kunstnere. De ble også samme år kåret til Tidenes Norske Danseband av NRK.

Ole Ivars har etter hvert også spilt en god del i utlandet. I de siste årene har de blant annet spilt med stor suksess i Sverige, på Færøyene og i Spania. I november 2007 fikk de for første gang gullplate i Sverige for 20 000 solgte eksemplarer av dobbeltalbumet Ole Ivars 40 Beste.

Ole Ivars' foreløpig siste studioalbum heter " Ole Ivars 50 år". Dobbeltalbumet kom ut i oktober 2013, for å markere bandets kommende 50 års-jubileum i 2014. På denne utgivelsen har bandet fått med seg legendariske Lynn Anderson. Hun synger duett med Tore Halvorsen på " You are the light of my life"( Jag trodde anglarna fanns).Som vanlig er alle tekster og melodier skrevet av William Kristoffersen. William Kristoffersen fikk forøvrig Kongens fortjenstmedalje i sølv i mai 2009, for nettopp ekstraordinær innsats, og mangfoldige bidrag til norsk underholdningsmusikk. I 2008 deltok bandet i Melodi Grand Prix med sangen «Som i himmelen». Den 12. april 2008 spilte Ole Ivars på åpningen av Den Norske Opera & Ballett med operasjef Bjørn Simensen og operasanger Eli Kristin Hagen som gjesteartister. Begivenheten var så spesiell at det ble vist i nyhetssendingene på TV 2. Den 20. juni samme år deltok Ole Ivars under VG-lista Topp 20s show på Rådhusplassen i Oslo som eneste danseband. Konserten ble direktesendt på NRK og bandet framførte sangen «Nei, så tjukk du har blitt» foran 50 000 mennesker. I april 2014 laget Torshovteatret, som ligger under Nationaltheateret, en forestilling om Ole Ivars sin musikk.. Musikalen heter "En får væra som en er-En Ole Ivars-musikal". Det er for det meste bygget over William Kristoffersens musikk og tekst, med få unntak. Denne forestillingen har høstet kun terningkast fem til seks i alle landets aviser. Kristoffersen har uttalt at dette er som å reise en statue av bandet i Oslo.Det blir kjørt 40 forestillinger og det har hele tiden gått for fulle hus, for folk fra alle samfundslag.

Utgivelser

Tanajoiken

Ole IvarsTanajoiken

Sjanger: DansebandBest.nr: GTAS368Format: Singel
Smørebussen 2016

Ole IvarsSmørebussen 2016

Sjanger: DansebandBest.nr: GTAS311Format: Singel
Fosser'n

Ole IvarsFosser'n

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8596Format: CDBestill hos Skvis
Jippi, jippi, jeg er blid

Ole IvarsJippi, Jippi, Jeg Er Blid

Sjanger: DansebandBest.nr: GTAS308Format: Singel
TAKK FOR ALLE FINE ÅR

Ole IvarsTakk For Alle Fine år

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8561Format: CDBestill hos Skvis
50 ÅR

Ole Ivars50 år

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8550Format: CDBestill hos Skvis
Guttetur & gledeshus

Ole IvarsGuttetur & Gledeshus

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8527Format: CDBestill hos Skvis
Julefest med Ole Ivars

Ole IvarsJulefest Med Ole Ivars

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD7926Format: CDBestill hos Skvis
34

Ole Ivars34

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD 8500Format: CDBestill hos Skvis
Regnets Rytme

Ole IvarsRegnets Rytme

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD7922Format: CDBestill hos Skvis
For Swingende

Ole IvarsFor Swingende

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD7923Format: CDBestill hos Skvis
Farter videre

Ole IvarsFarter Videre

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD7917Format: CDBestill hos Skvis
Jubileum

Ole IvarsJubileum

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD7945Format: CDBestill hos Skvis
Stjerneklart

Ole IvarsStjerneklart

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8470Format: CDBestill hos Skvis
Femten Ferske

Ole IvarsFemten Ferske

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8444Format: CDBestill hos Skvis
Hålligång-Låtarna

Ole IvarsHålligång-låtarna

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8429Format: CDBestill hos Skvis
Platina

Ole IvarsPlatina

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD84156Format: CD
Vi Lever I Håpet

Ole IvarsVi Lever I Håpet

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8382Format: CDBestill hos Skvis
VI LEVER I HÅPET

Ole IvarsVi Lever I Håpet

Sjanger: DansebandBest.nr: GTDVD 4016Format: DVD
JAG TRODDE ÄNGLARNA FANNS

Ole IvarsJag Trodde änglarna Fanns

Sjanger: DansebandBest.nr: GTDVD 4013Format: DVD
Ole Ivars Så Klart!

Ole IvarsOle Ivars Så Klart!

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8345Format: CDBestill hos Skvis
På En - To - Tre

Ole IvarsPå En - To - Tre

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD7951Format: CDBestill hos Skvis
Fri Willy

Ole IvarsFri Willy

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD83312Format: CD
DANS PÅ SKJERMERTOPP

Ole IvarsDans På Skjermertopp

Sjanger: DansebandBest.nr: GTDVD 4009Format: DVD
Vi Tar Det Tel Manda'n

Ole IvarsVi Tar Det Tel Manda'n

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8294Format: CDBestill hos Skvis
40 ÅR MED OLE IVARS

Ole Ivars40 år Med Ole Ivars

Sjanger: DansebandBest.nr: GTDVD4003Format: DVD
Heldiggriser

Ole IvarsHeldiggriser

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8258Format: CDBestill hos Skvis
Gull 2

Ole IvarsGull 2

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8241Format: CDBestill hos Skvis
Jul

Ole IvarsJul

Sjanger: JulemusikkBest.nr: GTACD8230Format: CDBestill hos Skvis
Hverdag & Fest

Ole IvarsHverdag & Fest

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8201Format: CDBestill hos Skvis
40 Beste  [2 Cd]

Ole Ivars40 Beste [2 Cd]

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD81856Format: CDBestill hos Skvis
En Får Være Som En Er

Ole IvarsEn Får Være Som En Er

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8156Format: CDBestill hos Skvis
Ole Ivars Gull

Ole IvarsOle Ivars Gull

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8216Format: CDBestill hos Skvis
Kavalkade - 40 Låter Gjennom 30 År [2 Cd]

Ole IvarsKavalkade - 40 Låter Gjennom 30 år [2 Cd]

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD80278Format: CD
Ole Ivars Aller Beste

Ole IvarsOle Ivars Aller Beste

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8050Format: CDBestill hos Skvis
Medisin Mot Det Meste

Ole IvarsMedisin Mot Det Meste

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8135Format: CDBestill hos Skvis
Ole Ivars I 2000

Ole IvarsOle Ivars I 2000

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8122Format: CDBestill hos Skvis
Juleplata Tel Ole Ivars

Ole IvarsJuleplata Tel Ole Ivars

Sjanger: JulemusikkBest.nr: GTACD8039Format: CD
På Cruise Og Tvers

Ole IvarsPå Cruise Og Tvers

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8095Format: CDBestill hos Skvis
Lørdagskveld

Ole IvarsLørdagskveld

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8002Format: CDBestill hos Skvis
Dans På Skjermertopp

Ole IvarsDans På Skjermertopp

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8074Format: CDBestill hos Skvis
Ole Ivars 20 Beste

Ole IvarsOle Ivars 20 Beste

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8110Format: CDBestill hos Skvis
Spellemannsblod

Ole IvarsSpellemannsblod

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8013Format: CDBestill hos Skvis
Jubileums-Swing

Ole IvarsJubileums-swing

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD7947Format: CDBestill hos Skvis
Skolefri

Ole IvarsSkolefri

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD7946Format: CDBestill hos Skvis
Venner av oss

Ole IvarsVenner Av Oss

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD7921Format: CDBestill hos Skvis
Ole Ivars

Ole IvarsOle Ivars

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD 7924Format: CDBestill hos Skvis
Sangen vi fant

Ole IvarsSangen Vi Fant

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD 7920Format: CDBestill hos Skvis
Bli vår gjest

Ole IvarsBli Vår Gjest

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD 7919Format: CDBestill hos Skvis
På farten igjen

Ole IvarsPå Farten Igjen

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD7918Format: CDBestill hos Skvis
På farten

Ole IvarsPå Farten

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD 7916Format: CDBestill hos Skvis