Meny
i

Rune Rudberg avslører gamle tryllekunster

Redaksjonell omtale NRK

Rune Rudberg Band

MGP-veteranen forteller om duetrikset han brukte i sitt første Grand Prix-bidrag.

For 28 år siden gjorde han sin første opptreden i Melodi Grand Prix. Når han nå er tilbake for sjette gang som Rune Rudberg Band, kan han trygt regnes som MGP-veteran.

Tirsdag hadde bandet sine første lydprøver i Oslo Spektrum, hvor finalen finner sted 11. mars.

– Det lukter fremdeles sagmugg under opprigginga, men det er klart at det har skjedd noe med stab og produksjon siden 1989. Dette er det største en kan være med på som artist, og jeg håper jo at det blir gullfinale, sier Rudberg.

Duenummer

I den avsluttende delen av sceneshowet til Rune Rudberg i 1989 var det en hvit due og et tryllekunstnummer som var i fokus.

– Den dua hadde jeg lånt av tryllekunstner Tore Torell! Vi måtte snike den med på et fly fra Stavanger til Oslo, for alt skulle være veldig hemmelig, forteller Rudberg.

I nummeret fikk han også hjelp fra sin egen søster, som er med på trikset. I dét Rudberg la en blomst på tryllebrettet, dukket en sprell levende hvit due opp.

– Jeg måtte holde dua godt fast i beina så den ikke skulle fly av gårde på slutten, sier Rudberg.

 

Nytt vingefokus

Brusing med fjærene blir det også på scenen i år.

– Jeg kan ikke avsløre for mye, men det blir større vinger i år. Det har egentlig ikke så mye med opptredenen i 1989 å gjøre, men vingefokus blir det, sier Rudberg.

Det Rudberg tenker aller minst på er selve konkurransen.

– Jeg har overlevd dette fem ganger før, så nå skal jeg kose meg! Så kan jeg jo også roe ned de andre deltakerne hvis det skulle bli behov for det, si «slapp av, det går bra», sier MGP-veteranen.

Rune Rudberg og hans band deltar i MGP med låten «Run, Run Away». Skrevet og komponert av Peter Danielson, Åsa Karlström og Mars Larsson.

Kilde: www.nrk.no

Les mer om «Run Run Away» fra Rune Rudberg Band